SNGYO Teknik Analizi @11.06.2009

Down Both Flanks'ten Togi'nin yaptığı SNGYO (Sinpaş Gayrimenkul YO) teknik analizi. Togi'nin analizleri her zaman bana yön göstermiştir. Başarılı yorumlarını bundan sonra bloguma taşımaya karar verdim. İlk analizi SNGYO için geliyor. Tabi bu yorumların kesinlikle bir tavsiye niteliği taşımadğını göz önünde bulundurmak şarttır.

"Son günlerdeki hareketlerine baktığımızda iyi toparlamış tahta. 3,64 görülmüş ve oradan dönmüş. Benim sayımlara göre 3,62 destek konumunda. Geçen günkü 3,64 ardından gelen çıkışı yükselme potansiyeli olarak görmek bana göre yanlış olur. Bence şu an 3,62 hedef konumda, bahsettiğimiz noktaya gevşeme olursa ve satışlar bu noktada hız kazanırsa kısa zamanda 3,50 seviyeleri gündeme gelir. Eğer 3,62 denenirse ve buradan bir tepki gelirse güzel bir yükseliş yaşayabiliriz. Bu arada 2 gün önce seans içinde görülen 3,64 ün ardından da yükselme trendine girmiş olabiliriz. Bence bu, %10 ihtimal.

Yukarı hareketlerde ilk direnç düşüş trendinin oluşturduğu 3,89 ki bugün 3,88'den dönmüş kağıt. Ardından 3,94 yataydaki direnç noktası olarak değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa vadeli analiz bu hafta sonuna kadar geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir."

Diğer yandan ben de kısaca görüşlerimi sunmak istiyorum.

"Son günlerdeki haereketler sonucu yükselen kanalın dışına çıktı kağıt. Bunla birlikte ağırlıklı ortalamalara kabaca baktığımda alım bölgesine gelindiğini işaret ediyor. Tabi alımların İMKB'nin dirençleri test etmesi ve kırmasıyla daha da sıklaşacağını söylemek daha mantıklı olacaktır. 3.78'in tahtada bir direnç oluşturduğu ve bu direncin ancak İMKB'nin dirençleriyle yukarı yönlü kırılacağını düşünüyorum. Son günlerdeki ciddi satışların HSBC'den geldiği görülmekte. Vaktinde kağıdın yukarı gitmesinde büyük emeği olan HSBC'nin, olumlu öneri listesinde olmasına rağmen ciddi satışlar yapması, kağıtta farklı bir havanın olduğunu düşündürüyor insana. Bugünlerde gelen yukarı yönlü ani hareketlerin bir fırsat olarak değerlendirilmesi avantaj gibi gözükmekte."

3 yorum:

Togi | 11 Haziran 2009 21:34

Saolasın...

Kendi çapımızda karalıyoruz.

HSBC işi, keyifleri iyice kaçırdı. SPK resmen uyuyor. Her şeyin bir raconu var. Git başka aracı kurumdan sat.

Bu noktada kıllanıyorum işte. Adam üst hedef fiyatları yayınlayıp satış yapıyorsa, burada kıllanacan arkadaş. Acaba son hareket öncesi dökülen dökülsün mü diyolar!!

Çanak formasyonunu tamamlaması için 4,50 fiyatlar hedef konumda.

Bu aralar 3,62 görülse ve oradan güzel bir tepki gelse, tahtanın dinamikleri iyi yerlere gelir.

Selamlar

deepman | 11 Haziran 2009 23:08

Aslında bugün akşam üzeri -0,6%lardan artıya geçerken ortaya konan olumlu hava yarın için umut verdi. Yarın 3.88'i zorlar ve geçerse, eski fiyatlarına geri dönebilirde. Hacim beklenenden az. Bugün 400binlik bi virman vardı sanırım. Fonlar uğramıyor gibi bu sıralar. Ne diyorsun?

HSBC'nin ne yaptığını yarın anlarız bence. Ciddi para girişine karşı da hala çıkmaya devam ederlerse ben de terk ederim bu gemiyi..

Togi | 12 Haziran 2009 00:03

İzle modundayım bu aralar.

3,62 ye gevşerse tribünden sahaya inerim :)

Add to Technorati Favorites