Şampiyonların serisi

Seneye Jacques Villeneuve'nin döneceği sinyallerini de son iki yarıştır alıyoruz. Özledik şampiyonu. Onun yarışması, sadece yarışması bile büyük bir zevk. O orada bulunsun yeter. Aslında ne biliyor musunuz? F1'den kopsa bu takımlar, F1 de eski şampiyonlarla yeni bir seri kursa, hangisi tutar sizce? Düşünsenize, Mika Hakkinen, Jacques Villeneuve, Michael Schumacher, Damon Hill, David Coulthard ve aklıma gelmeyen efsaneler... Düşünmesi bile heyecan veriyor.


Motor sporlarında en büyük şart popüler olanın her zaman içeride bulunmasıdır. Futbolda öyle büyük şartlar yoktur. Çünkü yeni büyükler her an hazırdır. Schumacher gittikten sonra kimlere büyük dediler? Alonso, Hamilton, Montoya, Raikkonen hatta Button, Massa. Şimdi düşününce hangisi gerçekten büyük? Schumacher'in gitmesi büyük darbe oldu F1'e bu açıdan. Schumacher bugün dönse, eski seyirci çoğunluğu yine tribünleri dolduracak, TV gelirleri, sponsor gelirleri şu ekonomik krize rağmen her takım için artacaktır.


Şimdi benim hayal ettiğim şampiyonların serisini bir düşünün. Gerçekten hayal, hatta hayaller ötesi... Gerçekleşmesi olası, ama zor olan bir organizasyon. Artık sormuyorum hangisi tutar diye. Her şey ortada değil mi?

0 yorum:

Add to Technorati Favorites