Infomag Mayıs

Bu sayıyı elime alalı 10 günü geçti bir türlü yazmaya fırsat olmadı. Ama doya doya okudum bu sayıyı. Kapakta Dolar'ın kümyası başlığı atılmış. Dolar'ın Türkiye koşullarında seyri ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılmış bu sayıda. Gayet başarılı buldum. Doların şu aşamada yükselmesine dair herhangi bir veri olmadığını ama ülkemizin ekonmik şartları dahilinde her şeyin her an olabileceği üzerinde durulmuş.

Diğer bir çalışmada Anadolu'da ki yatırımcılar üzerine gerçekleştirilmiş. Artık Türkiye'deki büyük girişimcilerin Anadolu'dan çıktığı, yükselen değerlerin Anadolu'ya kaydığına dair bilgiler içeriyor bu çalışma da.

Bakış kısmında çok beğendiğim bir yazı da Murat Çetin'den gelmiş. Godot'yu beklerken... başlıklı yazısında IMF'yi beklerken ülkemizde açıklanan veriler sonucu neler deiğiştiğini gözler önüne sürmüş Murat Çetin. IMF gelmeden koşullar değişip duruyor, daha hala gelecek diye bekleyelim...

Portre kısmında bu ayki üç isim; AMPD başkanlığına gelen Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Vodafone EMEA Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olan Cenk Serdar ve Coca Cola Türkiye Başkanlığı'na gelen Galya Frayman Molinas.

Bu arada geçen sayıda ekonomistlerin krizi başlıklı çalışmanın devamı niteliğinde bu sayıda da Kimin İMF'i çalışmasıyla yine ekonomistlerin İMF hakkindaki yorumları alınmış. Çok güzel bulduğum bir çalışma devamı gelir umarım.

0 yorum:

Add to Technorati Favorites