GM için canımız feda

cnnmoney.com adresinde yapılan bir anketin an itibariyle sonucu. Enteresan gelebilir ama hala insanların duygusal olarak birlik içinde olduğunun kanıtıdır bence bu sonuç. Kendi paralarıyla başkasının şirketini kurtarmak. Tabi dolaylı olarak yüzbinleri de kurtarmak. Tam bir duygusallık örneği...
Chris Isidore'nin linkteki yazısının bir kısımını ekliyorum. Chapter 11 iflasından bahsediliyor GM için. Bunun sonucunda GM'in piyasa aktivitelerinin kıstılanması ortaya çıkıyor. Amerikan Hükümeti'nin yardım paketinin daha genişlemesi de söz konusu. Yazıının devamında bunları da bulabilirsiniz.

A Chapter 11 bankruptcy filing would aim to help GM emerge with only its more profitable plants, brands, dealerships and contracts. GM's unprofitable plants, contracts and other liabilities that the company can no longer afford would be left behind.

The government has already given GM $19.4 billion to fund operations and cover losses this year, and total help is expected to exceed $50 billion.

GM will pay back $8 billion of that sum. The government will also receive $2.5 billion in preferred shares of GM that pay a dividend and are more similar to a loan than stock.


Chris Isidore

0 yorum:

Add to Technorati Favorites