Infomag Nisan

Infomag'in Nisan 2009 sayısının ana konusu Ekonomistler ve krize bakışları. Konunun anlatımında da Anonim bir söze yer vermişler:

"Tanrı ekonomistleri, hava durumu tahmincileri kendilerini daha iyi hissetsinler diye yarattı."

İşte bu sözden yola çıkarak, ekonomistlerin 2007 başından beri yazdıkları yazıların dikkate alındığı büyük bir araştırma yapılmış ve ekonomistlerin kendileriyle yüzleşmeleri sağlanmış. Hepsiyle tek tek görüşmeler yapılmış ve fikirleri alınmış. Ortaya çıkan çalışmanın gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca Türk Telekom'un CEO'su Paul Doany ile 2009 hedefleri ile ilgili söyleşi, Astoria AVM'nin yaratıcısı Vedat Aşçı ile lüks yaşam standartları ve projeleri ile ilgili söyleşiler de yer almış. Küresel ekonomik görünüm kısmında Standard & Poor's raporu yer almakta. Yatırım kısmında özellikle Dolar'ın seyri ile ilgili yatırımcıya kritik bilgiler verilmiş.

Mithat Bereket ve Serdar Turan küresel ısınma ve su sorunu üzerine yazdıkları yazılarla İstanbul'da gerçekleştirilen 9. Dünya Su Forum'unda konuşulan, tartışılan noktalara değinerek yorumda bulunmuşlar.


Portre kısmında yer verilen 3 isimden biri Türkiye'nin köklü reklam ajanslarından biri olan Manajans/JWT'nin yeni Başkanı Zeynep Başaran tanıtılmış. Diğer bir portre de, YASED'in Yönteim Kurulu Başkanığı görevine getirilen HSBC Türkiye CEO'su Piraye Antika. Son portre ise BP'nin 3 kıtadan sorumlu Bölgesel Başkanlığa getirilen Tufan Erginbilgiç. Kariyer ne demekmiş bu bölümden öğreniyorum her sayıda.


Dikkatimi çeken bir konuda Bakış kısmında yer verilen Nükleer Enerji'nin Türkiye için gerekliliği. Zaten yıllar öncesinden bilinen bir gerçek enerjinin yetersiz kalacağı. Belki 30 yıl içinde belki daha kısa süre içinde Nükleer Enerji'ye muhtaç olacağımız açıkken hala bazı çevrelerden buna köstek olunması anlamsızlıktan öteye geçmiyor benim için. Rakamlar ortada, üretimin teknolojisi belli, çevreye olan duyarlılığı belli. Her şey ortadayken yoruma bile gerek yok aslında.

0 yorum:

Add to Technorati Favorites