IMKB takip listem

Endeksin 50binlere dayanacağını önceden kestirmek ne kadar zor olduysa, lokomotif hisselerinin bankacılık sektöründen çıkacağını kestirmek o kadar kolaydı aslında. Bunların arasından sıyrılan bir kaç farklı sektör hisselerini yakalamış olmak güzeldi benim için. 2 ay içinde beklentilerim ışığında Anadolu Hayat Emeklilik, Anadolu Siforta, Akenerji, TSKB ağırlıklı olarak, Anadolu Cam, Net Holding, Güneş Sigorta ve TAVHL hisselerinde işlem gerçekleştirdim. İkinci grupta saydıklarımı son bir hafta içinde değerlendirdiğimi ele alısak, diğer gruptan gayet iyi bir kazanç sağlanabileceğini görebilirsiniz.

Endeksin bu kadar yükseklere çıkmasının bankacılık hisselerindeki yükselmeyle yaşandığı ve devam edebileceğini göz önüne alarak, şu an bankacılık hisselerini değerlendirmenin tam sırasıdır denilebilir. Halkbank en çok dikkatimi çeken kağıt bu sektörde.

Diğer yandan endeksin 54binlere gitme olasılığını değerlendirmek istersek, Tepe Akfen (TAVHL), Şeker Piliç ve özellikle BİMAŞ öncelikli olarak, PETKİM ve Aksigorta ikinci planda dikkate alınmalıdır diye düşünüyorum. TSKB'nin soluksuz yükselişi kısa bir soluklanmaya devam edecektir.

Bu arada Anadolu Hayat için 7 hedef fiyat veren, TAVHL'yi öneri listesine bu hafta ekleyen Ata Yatırım'a da buradan selam ediyorum. :)


Yatırım tavsiyesi değildir.

0 yorum:

Add to Technorati Favorites